Varför ”Mjölkö-bilder”?

Sedan 1975 har tomten på Älgslättsvägen varit i familjens ägo, det betyder att vi är inne på vårt 37:e år som ”Mjölkö-bor”!

Året runt, i ur och skur har vi varit ”på landet” som vi kallar det, och det har varit och är ett välkommet avbräck från skola och jobb och livet i inne i Stockholm. 2006 fick jag själv barn, och då beslöt jag mig för att bygga ett eget hus på tomten till mig och min dotter, så att hon kunde få uppleva allt härligt Mjölkö och Stockholms skärgård har att erbjuda. Sagt och gjort, 2007 togs det första spadtaget till mitt egna hus, och vi håller på att färdigställa det sista inomhus.

Jag har fotograferat med systemkamera sedan början på 90-talet, i augusti 2011 köpte jag en ny systemkamera. Efter den sedvanliga researchen på olika forum och hemsidor föll valet på Canon Eos 5D mk II. Fotografering är en riktig ”pryl-sport”, men i slutändan handlar allt om att utrustningen skall göra som jag som vill, och inte tvärt om. Så fort jag har möjlighet så går jag gärna ut och fotograferar, och jag har med mig en kamera så ofta jag kan. Jag fotograferar allt som jag kan hitta, från porträtt och naturbilder till vattendroppar och makrofotografering.

Jag tycker att det är fantastiskt roligt att fotografera och ägnar en stor del av min tid antingen till själva fotograferingen eller genom att fundera på vad jag ska fotografera nästa gång jag får tid. Samtidigt så försöker vi att åka ut till Mjölkö så ofta det går, och vad kan vara bättre än att kombinera livet på Mjölkö med fotografering? På den här bloggen kommer jag därför att koncentrera mig på bilder som är tagna på Mjölkö med start från hösten 2011.

//Johan

Annonser

3 thoughts on “Varför ”Mjölkö-bilder”?

  1. Älskar dem också. Är just nu inte på Mjölkö, men längtar dit när jag ser dessa bilder. Kommer dit innan midsommar som vanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: